Rashonden Informatie


Japanse Spaniel

Terug naar
het rassen-overzicht

Velen geloven dat de Japanse Spaniel ondanks zijn naam, oorspronkelijk uit Korea komt. Er is ook een theorie die over de oorsprong van deze hond vertelt dat deze hond door Boeddhistische monniken uit China naar Japan is gebracht. Dit ras is in Japan verder ontwikkeld en in de achttiende eeuw naar Europa gebracht.

In 1853 heeft Admiraal Perry uit Engeland tijdens zijn historische missie naar Japan, een paar Japanse Spaniels cadeau gekregen. Hierdoor is de populariteit van dit ras in Europa toegenomen. In 1977 heeft de AKC officieel de naam "Japanese Chin" geaccepteerd in plaats van Japanse Spaniel.

De Japanse Spaniel is, in welk land hij ook leefde, altijd een gezelschapshond of een gezinshond geweest. Deze hond is zeer charmant, energiek, actief en vrolijk. Hij houdt van iedereen en is zeer mild in zijn gedrag.

Deze hond is uitermate aanhankelijk aan zijn baas en hij vertoont een grotere gehoorzaamheid dan de meeste andere kleine rassen. Dit fijne ras is over de hele wereld bekend om zijn uitstekende kwaliteiten als gezelschapshond. Zijn toewijding aan zijn baas is ongeėvenaard.

De Japanse Spaniel is een intelligente hond en hij leert makkelijk trucjes. Doordat hij zo gehoorzaam is, is het makkelijk om deze hond af te richten. Het is een goed gezinshuisdier en hij doet het goed met welgemanierde kinderen. Maar deze hond wordt voor kleine kinderen niet aanbevolen. Kinderen moeten leren om vriendelijk en aardig tegen deze hond te zijn. Over het algemeen doet de Japanse Spaniel het goed met andere honden en dieren.

De Japanse Spaniel is een onafhankelijke denker en hij gaat zijn eigen gang. Deze hond houdt van aandacht en zorg. Deze hond is gevoelig, alert en gracieus en heeft een zeer mooi uiterlijk. De Japanse Spaniel kan een bruikbare waakhond zijn. De Japanse Spaniel is niet een hond die veel blaft.

De Japanse Spaniel heeft regelmatige verzorging en aandacht nodig om de vacht schoon en mooi te houden. Kam de lange haren regelmatig met een zachte borstel. Het liften van het haar kan de hond een fraai uiterlijk geven. De oren moeten regelmatig worden schoongemaakt. Kijk de oren ook regelmatig na op tekenen van infectie. Deze hond moet af en toe in bad en verhaart gemiddeld.

De levensverwachting voor de Japanse Spaniel is gemiddeld 9 tot 10 jaar.

Het is mogelijk dat de Japanse Spaniel door zijn korte gezicht piepend ademhaalt en snurkt. Deze hond heft een aanleg tot het krijgen van ademhalingsproblemen. Deze hond kan niet tegen extreme temperaturen en is bevattelijk voor het krijgen van een zonnesteek. De Japanse Spaniel krijgt ook makkelijk distemper, i.e. een gevaarlijke virale ziekte, en een lage bloedsuikerspiegel.

Terug

 

 (hondenras)

Japanse Spaniel

Leeftijd: 12 - 13 jaar

Gewicht reu: 2 - 3 kg.
Gewicht teef: 2 - 3 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links