Rashonden Informatie


Bull Terrier, Miniature

Terug naar
het rassen-overzicht

Tijdens de bloeitijd van het stierenvachten met honden, kwam er behoefte aan honden die meer bereik en gedrevenheid zouden hebben dan de bekende Bulldogs. Het resultaat, ironisch genoeg was niet een succesvolle stierenvechter. De Bull Terrier, een kruising tussen de Bulldog en de Old English terrier, bleek geen succes in de ring. Desalniettemin is deze hond door zijn uiterlijk al snel een huisdier van de hogere klassen geworden. Vanaf die tijd is dit ras een gewilde gezelschapshond.

De oorspronkelijke Bull Terrier was wit. Later is een gekleurde variŽteit ontwikkeld, met dezelfde eigenschappen. In een mum van tijd is deze hond zeer bekend geworden om zijn moed, beweeglijkheid, trouw en snelheid. De Miniature Bull Terrier is een directe afstammeling van de Bull Terrier. De Miniature Bull Terrier heeft dezelfde geschiedenis als de Bull Terrier. Voorheen werden de kleinste witte bull terriŽrs Coverwood Terriers genoemd.

De Miniature Bull Terrier is over het algemeen een gezond ras en zijn eigenaar hoeft zich over zijn gezondheid niet veel zorgen te maken. Sommige honden van dit ras echter hebben een aanleg voor erfelijke zink deficiŽntie, die dodelijk kan zijn. Miniature Bull Terrier puppies worden soms doof geboren. En obsessief gedrag zoals achter de eigen staart aan lopen kan voorkomen. Ook komt in sommige lijnen knieschijf luxatie voor. Miniature Bull Terriers kunnen bevattelijk voor vlooien en andere parasieten. Net als alle hondenrassen heeft de Miniature Bull Terrier de juiste verzorging en toezicht van de dierenarts nodig.

De gemiddelde levensduur van een Bull Terrier is 10 tot 14 jaar. Een goed gebalanceerd dieet en voldoende beweging zullen bijdragen tot een gezond en lang leven.

Hoewel deze hond oorspronkelijk gefokt is als vechthond, is het ras nu zo drastisch veranderd, dat deze hond niet eens meer als een bewakingshond wordt beschouwd. Maar een Miniature Bull Terrier blijft altijd een Miniature Bull Terrier. Door zijn aangeboren verdedigende instinct zal de Miniature Bull Terrier zijn eigenaar altijd verdedigen.
De Miniature Bull Terrier is een moedige, levendige hond, die belust is op plezier. Deze hond is zeer getrouw, beleefd en gehoorzaam aan zijn baas. Door zijn band met zijn baas isdeze hond goed gezelschap en een goede gezinshond.

Miniature Bull Terriers zijn liever in gezelschap dan alleen. Een zorgvuldig gesocialiseerde en afgerichte Miniature Bull Terrier is een goed huisdier. Dit is een hond die kan omgaan met de levendigheid van kinderen. Toch vinden velen dat deze hond te actief is om met kleine kinderen om te gaan. Het is wel zo dat deze hond niet van plagerijen houdt.

Miniature Bull Terriers verwachten dat ze gerespecteerd zullen worden. Miniature Bull Terriers zijn zeer beschermend en vastbesloten. Kameraadschap speelt een belangrijke factor bij de civilisatie van de Miniature Bull Terrier en ook bij het onderdrukken van zijn destructieve karakter. Miniature Bull Terriers zijn vijandig naar andere honden en het wordt niet aangeraden ze bij andere dieren te laten.

Regelmatig borstelen met een stevige borstel is essentieel om de hond schoon te houden en de vacht glanzend te houden. Het is niet nodig om deze hond vaak te wassen.

Terug

 

 (hondenras)

Bull Terrier, Miniature

Leeftijd: 12 - 13 jaar

Gewicht reu: max. 9 kg.
Gewicht teef: max. 9 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links