Rashonden Informatie


Norfolk Terrier

Terug naar
het rassen-overzicht

De Norfolk Terrier is in de negentiende eeuw ontstaan in de streek Norfolk in Engeland. Dit ras is pas onlangs erkend. De Norfolk en de Norwich Terriers hoorden oorspronkelijk tot één ras, maar tegenwoordig worden ze officieel als twee aparte rassen gezien, op grond van de plaatsing van de oren.

De Norfolk Terrier is officieel gefokt in Engeland als een kleine rattenjager. Later werden deze honden ook gebruikt om de vossen, die tijdens de vossenjacht een hol in duiken uit hun holen te jagen, opdat de paarden en de jachthonden door kunnen gaan met jagen op de andere vossen. In de vroege twintigste eeuw stond deze hond in Amerika bekend als de "Jones Terrier".

De Norfolk Terrier is een langlevende en geharde hond. Ziektes die voorkomen zijn de Ziekte van Von Willebrand en oogproblemen. De ziekte waarbij er een tekort is aan bloedeiwitten is zowel en overgeërfde als een verworven ziekte.

Deze hond leeft relatief lang; de gemiddelde levensverwachting is 12 tot 15 jaar.

De Norfolk Terrier is een actieve, moedige, aanhankelijk en goedgebalanceerde hond. Deze hond is noch nerveus, noch ruziezoekend. Wanneer hij consequente regels krijgt, is het een makkelijk hond om af te richten. Deze kleine honden zijn zeer beminnelijk en goed met kinderen. Het is nodig om ze bezig te houden. Deze hond zal als hij lange tijd alleen buiten wordt gelaten, gaan graven en blaffen. Hij zal geen problemen veroorzaken met andere dieren, maar het kan moeilijk zijn om hem zindelijk te maken. De Norfolk Terrier houdt van speeltjes en ballen. Het is riskant om deze hond los te laten lopen tenzij het veilig is. Deze hond kan mee als zijn baas over een klein eindje gaat joggen. Norfolk Terriers zijn soms jaloers.

Deze hond heeft een ruige, middellange, waterdichte vacht die relatief makkelijk te verzorgen is. Het is wel belangrijk om de vacht iedere dag te kammen en te borstelen om te voorkomen dat de vacht gaat vervilten. De vacht hoeft weinig geknipt te worden. Tijdens de rui moet extra aandacht aan de verzorging van de vacht worden geschonken. Baden en gebruik van droogshampoo alleen indien nodig. De Norfolk Terrier verhaart weinig. Het is makkelijker om de vacht iedere 6 tot 8 weken professioneel te laten trimmen, dan thuis het haar te knippen.

Terug

 

 (hondenras)

Norfolk Terrier

Leeftijd: 14 jaar

Gewicht reu: 4 - 6 kg.
Gewicht teef: 4 - 6 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links