Rashonden Informatie


Argentijnse Dog

Terug naar
het rassen-overzicht

De Argentijnse Dog staat ook bekend onder de naam Argentijnse Mastiff en is ontwikkeld in ArgentiniŽ aan het eind van de twintiger jaren van de twintigste eeuw door de broers Dr. Antonio Nores en Dr. Agustin Nores. Deze heren waren hondenliefhebbers en fanatieke jagers. Ze wilden een hond creŽren die niet alleen een goede meutejager en bewaker zou zijn, maar een hond die ook te vertrouwen zou zijn met het gezin. De Argentijnse Dog is het resultaat van dit experiment. De hond waaruit de Argentijnse Dog gefokt is, is ontstaan uit het kruisen van tien verschillende rassen. Als basis is het nu uitgestorven ras de Old Cordoba Fighting Dog gebruikt en daarmee zijn Bulldog, Bull Terrier, Boxer, English Pointer, Old English Bulldog, Mastiff, Bordeauxdog, Duitse Dog, Pyrenese Berghond en Ierse Wolfshond gekruist.

Het resultaat was de Argentijnse Dog en dit ras bleek een succesvol ras te zijn, dat niet alleen voldeed aan de verwachtingen van de gebroeders Martinez als wildjager en bewaker van het gezin, maar ook een reputatie verwierf als geleidehond en als leger - en politiehond. De Argentijnse Dog was meteen al aantrekkelijk voor de mensen die zich bezighielden met hondengevechten; jammer genoeg heeft dit deze hond een slechte reputatie bezorgd. Veel landen hebben dit ras verboden.

De Argentijnse Dog is een moedige hond die in staat is te speuren, spoor te volgen en groot wild als poema's, rode vossen en wilde zwijnen aan te vallen. De Argentijnse Dog heeft vele van de beste kwaliteiten van de rassen waarop het is gebaseerd geŽrfd: de hoogte van de Duitse Dog, het uithoudingsvermogen en de witte kleur van de Pyrenese Berghond, het reukvermogen van de Pointer, het vermogen om te denken en de zachtaardigheid van de Boxer, de vasthoudendheid en doorzettingsvermogen van de Bull Terrier en de kracht van de kaken van de Bordeauxdog.

De Argentijnse Dog is een betrouwbare bewakingshond voor het gezin; hij is geÔnteresseerd in alle activiteiten en houdt er van om met zijn gezin en met gasten van het gezin samen te zijn. Deze hond is trouw, speels, toegewijd en intelligent. Het is een beminnelijk huisdier en deze hond houdt ervan om te knuffelen en zich dicht tegen je aan te vleien. Hoewel ze erg makkelijk zijn af te richten, is de Argentijnse Dog een krachtige hond, die een krachtige maar liefhebbende hand nodig heeft. Sommige van deze honden kunnen agressief zijn naar andere honden, maar meestal zullen ze geen gevechten uitlokken. Wanneer ze vermoeden dat enig gevaar hun gezin of de bezittingen van hun gezin bedreigt, zal deze hond zich hiertegen verzetten en vechten met gebruik van zijn tanden en zijn nagels om ze te beschermen. De Argentijnse Dog is een zeer intelligent ras en worden makkelijk zindelijk. Het is een vrolijke, open, nederige, vriendelijke hond, die niet hard blaft.

De Argentijnse Dog heeft een effen witte vacht, die zeer makkelijk te onderhouden is. Deze hond heeft geen hondengeur. Aan de nagels moet speciale aandacht worden besteed; omdat ze zeer snel groeien, moeten ze vaak geknipt worden. Dit ras verhaart matig en is zeer makkelijk te verzorgen. Wanneer het koud is, kan deze hond niet buiten worden gehouden. De huid van de Argentijnse Dog is gevoelig en kan verbranden door de zon, dus het is belangrijk om voor schaduw te zorgen, als de Argentijnse Dog gedurende langere perioden buiten is. Bij het baden moeten alleen zachte shampoos of shampoos speciaal voor witte vachten gebruikt worden.

Terug

 

 (hondenras)

Argentijnse Dog

Leeftijd: 10 - 11 jaar

Gewicht reu: 40 - 50 kg.
Gewicht teef: 40 - 50 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links