Rashonden Informatie


Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Terug naar
het rassen-overzicht

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft zijn oorsprong in Nova Scotia, aan de kust van Canada. Men gaat er van uit dat Tolling Red Decoy Dogs waarschijnlijk met hun bazen meegekomen zijn vanuit Groot BrittaniŽ naar Nova Scotia. Deze honden werden gekruist met retrievers en werkspaniŽls en zo ontstond een nieuw ras. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is de creatie van Canadese jagers. Dit ras werd eerst de Little River Duck Dog genoemd of de Yarmouth Toller. De huidige naam is vastgelegd door de Canadian Kennel Club aan het eind van de jaren vijftig van de twintigste eeuw.

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een gevoelige hond, die de familie van zijn eigenaar zeer toegewijd is. Deze hond staat bekend om heroÔsche reddingsacties zoals het redden van zijn baas uit gevaarlijke situaties. Deze hond gaat tot het uiterste om zijn baas te redden uit mogelijke gevaarlijke situaties en zal ook proberen te voorkomen dat zijn baas in dergelijke situaties terecht komt. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een intelligente, makkelijk af te richten, gehoorzame hond en hij doet het goed met kinderen. Hij kan in de aanwezigheid van onbekenden enigszins gereserveerd zijn. Zijn expressie kan neerslachtig lijken, maar eenmaal in het veld is de Nova Scotia Duck Tolling Retriever een gelukkige jager. Deze beide eigenschappen zijn natuurlijke kenmerken, die nodig zijn voor zijn taak van Toller, het lokken van ganzen en eenden. Tolling is een aangeboren eigenschap en kan niet worden aangeleerd. Deze hond is van nature zeer enthousiast over zijn taak. Jonge honden kunnen enige oefening nodig hebben.

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een gezonde werkhond en zijn populariteit neemt toe. Dit ras wordt niet geplaagd door vele genetische gezondheidsproblemen die bij andere populaire retriever rassen voorkomen. De voornaamste gezondheidsproblemen waar de Nova Scotia Duck Tolling Retriever mee te maken heeft zijn schildklier - en auto-immuun problemen en progressieve retina atrofie.

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 14 jaar.

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft een waterafstotende dubbele vacht. Deze vacht moet worden gekamd en geborsteld met een stevige borstel, waarbij speciaal gelet moet worden op de dichte ondervacht. Gebruik regelmatig droogshampoo, maar baad alleen indien nodig, omdat de natuurlijk huidvetten van de huid, die voor het afstoten van het water zorgen, hierdoor verwijderd worden. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever verhaart gemiddeld.

Terug

 

 (hondenras)

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Leeftijd: 12 - 13 jaar

Gewicht reu: 20 - 23 kg.
Gewicht teef: 17 - 20 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links