Rashonden Informatie


Australische Terrier

Terug naar
het rassen-overzicht

De kleinste van alle werkende terriŽrs is de Australische TerriŽr, ontwikkeld in AustraliŽ.
Voorheen stond deze hond bekend onder de naam Australian Rough-Coated TerriŽr en hij werd voor het eerst tentoongesteld in 1868 in Melbourne.

De Australische TerriŽr werd als waakhond gebruikt om knaagdieren en slangen op een afstand te houden. Het is een relatief nieuw ras binnen de Verenigde Staten, en het ras werd in 1960 door de AKC voor het eerst erkend.

De Australische TerriŽr is een kleine maar taaie hond met veel moed en veel lef. Deze hond zit vol energie en is goed gehumeurd, nieuwsgierig en vol vertrouwen. Het is een trouwe hond en hij is zeer aanhankelijk aan zijn eigenaar en diens familie.

Het is een buitengewoon intelligente hond met een groot leervermogen. De Australische TerriŽr is daarnaast ontvankelijk en zeer beschermend. Hij beschikt over een uitstekend gezichtsvermogen en gehoor en kan daardoor ook een uitstekende waakhond zijn. Deze hond heeft de wens zijn baas te plezieren en is gehoorzamer dan de meeste andere terriŽrs. De Australische TerriŽr luistert goed naar bevelen en kan makkelijk worden afgericht.

Het is een prettige hond met een vriendelijk karakter, maar hij houdt wel van blaffen. Deze hond doet het goed met kinderen, die hem niet zullen plagen. De Australische TerriŽr is sociaal en vriendelijk ten opzichte van andere honden. Deze hond heeft wel de neiging om buitenshuis op kleine dieren te jagen. Ook zijn ze niet gesteld op vreemden.

De Australische TerriŽr is een uitstekende reisgezel. Hij is een onafhankelijke denker en heeft daarom strenge en duidelijke training nodig. Hij heeft een voorkeur voor het volgen van zijn eigen gedachten. Hoewel de Australische TerriŽr graag in beweging is, kan hij ook op een appartement leven.

De Australische TerriŽr heeft een lange, harige vacht, die makkelijk te onderhouden is. De vacht hoeft niet te worden getrimd. Regelmatig borstelen is genoeg om de vacht schoon te houden. De zachte ondervacht heeft een speciale voorzichtige verzorging nodig. Indien nodig kan de vacht rond ogen en neus worden getrimd. De vacht moet iedere drie maanden worden geplukt en de nagels moeten regelmatig worden geknipt. Dit ras verliest weinig tot geen haren.

Een Australische TerriŽr leeft gewoonlijk 15 tot 17 jaar.

Dit is over het algemeen een gezond ras en de Australische TerriŽr kent dan ook niet veel gezondheidsproblemen. Dit taaie ras is vrij van de meeste aangeboren ziektes.

Terug

 

 (hondenras)

Australische Terrier

Leeftijd: 14 jaar

Gewicht reu: 4 - 5 kg.
Gewicht teef: 4 - 5 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links