Rashonden Informatie


Sealyham Terrier

Terug naar
het rassen-overzicht

Kapitein John Edwards uit Wales heeft in het midden van de negentiende eeuw de Sealyham Terrier ontwikkeld door een aantal honden met elkaar te kruisen, te weten de Dandie Dinmont Terrier, de Basset of Flanders, de Welsh Corgi de West Highland Terrier en de Wirehaired Fox Terrier. In 1910 is de Sealyham Terrier officieel erkend en in 1913 is de American Sealyham Terrier Club opgericht.

De Sealyham Terrier is gewoonlijk een gezond en stoer ras. Bij sommige Sealyham Terriers komen oogproblemen, doofheid en huidallergieŽn voor. Net als alle hondenrassen heeft ook de Sealyham Terrier de juiste verzorging nodig en toezicht van de dierenarts.

De gemiddelde levensverwachting van de Sealyham Terrier is ongeveer 15 jaar. Ook de Sealyham Terrier heeft de juiste voeding en voldoende beweging nodig om een lang en gezond leven te leiden.

De Sealyham Terrier is ene betrouwbare, aanhankelijk en beminnelijke hond. Deze honden zijn onbevreesd. Maar de Sealyham Terrier is niet agressief zoals andere Terrier rassen dat zijn. Deze honden zijn vaak onafhankelijk en het africhten is een moeilijke taak. Deze honden blaffen zeer veel. De gehoorzaamheidstraining en socialisatie moeten op jonge leeftijd worden geÔntroduceerd. De Sealyham Terrier is een uitstekende jager en spoorzoeker en een fantastische waakhond. Deze honden zijn ook uitstekende rattenvangers. De Sealyham Terrier krijgt graag een nauwe band met zijn familie, waardoor hij een uitstekend gezinshuisdier is. De Sealyham Terrier doet het zeer goed met oudere en zorgzame kinderen. Tegenover vreemden is deze hond meestal gereserveerd.
De Sealyham Terrier kan met andere honden opschieten, als hij er van kleins af aan mee opgegroeid is. Wanneer ze goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze het ook goed met andere huisdieren vinden. De Sealyham Terrier heeft voortdurend aandacht nodig.

De Sealyham Terrier heeft een middellange, harde en draadharige vacht, met een weerbestendige ondervacht. Om vervilten te voorkomen, moet de vacht minstens twee keer per week worden verzorgd. Professioneel trimmen en plukken is nodig om de vacht er goed ui te laten zien. De Sealyham Terrier verliest weinig tot geen haar.

Terug

 

 (hondenras)

Sealyham Terrier

Leeftijd: 14 jaar

Gewicht reu: 8 - 9 kg.
Gewicht teef: 8 - 9 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links