Rashonden Informatie


Skye Terrier

Terug naar
het rassen-overzicht

Het ontstaan van de Skye Terrier zou het resultaat van een ongeluk zijn. Aan het begin van de zeventiende eeuw heeft een schip schipbreuk geelden bij het eiland Skye, een eiland van de Schotse Hebriden. Op dat schip voeren enkele Maltezers mee. De honden die de schipbreuk hebben overleefd, hebben zich vermengd met de lokale terriėrs en daaruit is dit nieuwe uitermate prettige en unieke ras ontstaan. Volgens een ander verhaal is de Skye Terrier als werkterriėr ontwikkeld door boeren om vossen, dassen en otters te verdelgen. In het midden van de negentiende eeuw was het ras zeer populair in adellijke kringen. Dit ras is in 1887 door de AKC erkend. De vacht die aanvankelijk diende om de Skye Terrier te beschermen tegen de scherpe tanden van wilde dieren, is tegenwoordig een symbool van zijn schoonheid. De Skye Terrier is het enige lid van de terriėr familie dat tot de noordwestelijke eilanden behoort en dat niet in heel Schotland voorkomt.

De Skye Terrier is een zeer goedgehumeurde, beleefde en aanhankelijk hond. Hij is moedig, energiek en stoutmoedig. Deze beminnelijke en speelse hond is serieuzer dan de andere terriėrs. De Skye Terrier heeft zeer veel aandacht nodig om zich gelukkig te voelen. Zijn grootste kwaliteit is trouw. Deze hond is beschermend en enigszins eigenzinnig. Het is belangrijk om deze hond op jonge leeftijd met mensen te socialiseren, omdat hij anders overmatig wantrouwend tegenover vreemden kan worden als hij opgroeit.

De Skye Terrier heeft een gemiddelde levensverwachting van 10 tot 12 jaar. Bij dit ras komen geen ernstige gezondheidsproblemen voor. De minder ernstige gezondheidsproblemen die geassocieerd worden met de Skye Terrier zijn de ziekte van Von Willebrand, oogproblemen en spierproblemen.

De vacht moet regelmatig met een goede borstel met pinnen of een metalen kam worden geborsteld. Deze hond hoeft weinig te worden gebaad. Het haar rond de ogen en de mond moet schoon worden gehouden. Ook de huid rond de oren moet schoon worden gehouden.

Terug

 

 (hondenras)

Skye Terrier

Leeftijd: 13 jaar

Gewicht reu: 11 kg.
Gewicht teef: 11 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links