Rashonden Informatie


Staffordshire Bull Terrier

Terug naar
het rassen-overzicht

De Staffordshire Bull Terrier is afkomstig uit Staffordshire, Engeland. Dit ras is in de negentiende eeuw ontwikkeld door Bulldogs met verschillende terriŽrs te kruisen. De Staffordshire Bull Terrier is ontwikkeld voor de destijds populaire sport van het beren en stieren bijten. De ouderwetse Bull Terrier was een gevaarlijke, moedige hond en het is aan die erfenis te wijten dat het lang heeft geduurd voordat dit ras geaccepteerd werd. Al in het midden van de zestiende eeuw werden hondengevechten verboden. Bijna honderd jaar later is het temperament van de Staffordshire Bull Terrier aanzienlijk veranderd, waardoor een fantastische gezelschapshond en een waardevolle showhond kon ontstaan. In de twintigste eeuw is de populariteit van dit ras weer toegenomen, vooral in de Verenigde Staten. De Staffordshire Bull Terrier is in 1935 teruggekomen in de showring.

De huidige Staffordshire Bull Terrier heeft zijn karakter van ontembare moed, hoge intelligentie en vasthoudendheid van zijn voorouders geŽrfd. Zijn aanhankelijkheid aan vrienden en kinderen en zijn rust en betrouwbare stabiliteit, maken de Staffordshire Bull Terrier tot een ideale hond voor alle doelen. De Staffordshire Bull Terrier doet alles wat hij doet met hart en ziel: spel, werk en liefde. Het is een uitermate moedige en gehoorzame hond. Men waardeert deze hond om zijn gevoel van humor. Deze honden zijn erg vriendelijk tegenover mensen en zijn onder de meeste omstandigheden niet bepaald op hun hoede voor vreemden. De behendige, dappere Staffordshire Bull Terrier heeft een sterke wil en houdt van uitdaging en afwisseling.

De Staffordshire Bull Terrier heeft een gemiddelde levensverwachting van 10 tot 16 jaar. Dit ras heeft een aanleg tot het krijgen van grauwe staar, liesbreuk en heupdysplasie.

De gladde, kortharige vacht is makkelijk te verzorgen. Borstel de vacht dagelijks met een stevige bristle brush en baad of gebruik droogshampoo indien nodig. De vacht gaat mooi glanzen als deze met een doek of een zeem wordt afgewreven.

Terug

 

 (hondenras)

Staffordshire Bull Terrier

Leeftijd: 11 - 12 jaar

Gewicht reu: 13 - 17 kg.
Gewicht teef: 11 - 15 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links