Rashonden Informatie


Welsh Corgi Cardigan

Terug naar
het rassen-overzicht

Het kan goed zijn dat de Welsh Cardigan Corgi een afstammeling is van de Zweedse Valhunds die in de negende eeuw door de Vikingen mee naar Wales zijn gebracht. "Corgi" is het Keltische woord voor hond. Deze hond is voor het eerst tentoongesteld in Engeland in 1919 en de English Welsh Cardigan Corgi Association is opgericht in 1926. In 1934 is door de English Kennel Club bepaald dat de Cardigans en de Pembrokes aparte rassen zijn. Deze hond is in 1931 in de Verenigde Staten ge´mporteerd en in 1934 door de American Kennel Club erkend.

Het is een zeer intelligente hond met een gezond lichaam en de Welsh Cardigan Corgi is een uitstekende gezelschapshond. Deze hond is slim, zeer gehoorzaam en zeer aanhankelijk. Ook is de Welsh Cardigan Corgi zeer beschermend van aard en wantrouwend tegenover vreemden. Deze hond kan binnenshuis zeer actief zijn en kan goed op een appartement leven.

De Welsh Cardigan Corgi is een gelijkmatig, getrouw en toegewijd dier. Deze hond vindt het fijn als zijn baas blij met hem is en zal er alles voor doen om dat te bereiken. Met zijn robuuste lichaam en extreme toewijding, kan deze hond een uitstekende bewaker zijn. Dit ras is meer territoriaal en minder sociaal dan veel van zijn verwanten.

De Welsh Cardigan Corgi kan uitermate actief en toegewijd zijn. Deze slimme kleine hond kan het meestal goed vinden met zorgzame kinderen. Het wordt niet aangeraden deze hond met andere honden te laten omdat de Welsh Cardigan Corgi tegenover ander honden agressie kan vertonen. Deze honden kunnen het wel goed vinden met andersoortige dieren en honden van hetzelfde ras.

Deze hond kan dan wel geen partij zijn voor een sterke tegenstander, of te klein voor de situatie, maar hij zal zich niet zonder te vechten laten overwinnen. De Welsh Cardigan Corgi is zeer geschikt om alarm te slaan en heeft de neiging veel te blaffen.

De Welsh Cardigan Corgi heeft een forse waterdichte vacht en is makkelijk te verzorgen. Af en toe borstelen met een stevige borstel zal voldoende zijn om de vacht netjes en schoon houden. De Welsh Cardigan Corgi komt twee keer per jaar in de rui.

De gemiddelde levensverwachting voor de Welsh Cardigan Corgi is 12 tot 15 jaar.

Over het algemeen is dit een gezonde hond, en de Welsh Cardigan Corgi kent dan ook weinig gezondheidsproblemen. Toch hebben sommige van deze honden een aanleg voor PRA en grauwe staar. Dit ras heeft de neiging om snel aan te komen en mag niet overvoerd worden.

Terug

 

 (hondenras)

Welsh Corgi Cardigan

Leeftijd: 12 - 14 jaar

Gewicht reu: 15 - 18 kg.
Gewicht teef: 11 - 14 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links