Rashonden Informatie


Welsh Terrier

Terug naar
het rassen-overzicht

De Welsh Terrier is ontstaan en ontwikkeld in Wales en is het product van kruisingen van de oude Britse Black and Tan Terrier. Dit ras is ontwikkeld om te jagen op otters, dassen en vossen in hun respectievelijke holen en ook om de jachthonden te begeleiden bij de jacht in een meute. De Welsh Terrier is voor het eerst in 1884 in Engeland tentoongesteld en is in 1888 in de Verenigde Staten ge´ntroduceerd. De Welsh Terrier stond enige tijd bekend als de oude Reddish-Black Wirehaired Terrier. De huidige Welsh Terrier is vooral een gezelschapshond; maar het vermogen om te jagen is nog steeds aanwezig bij deze hond.

De Welsh Terrier is over het algemeen een zeer gezond ras, hoewel sommige lijnen aanleg hebben voor huid - en oogproblemen. Net als alle andere hondenrassen heeft de Welsh Terrier de juiste verzorging en toezicht door de dierenarts nodig.

De Welsh Terrier heeft een levensverwachting van ongeveer 10 tot 12 jaar. Een goed uitgebalanceerd dieet en regelmatige beweging zullen bijdragen aan een lang en gezond leven voor de honden van dit ras.

De alerte en energieke Welsh Terrier is ook zeer intelligent en liefdevol. De Welsh Terrier is een intelligente soort en begrijpt makkelijk wat je van hem wilt, maar is ook gewiekst genoeg om je af te leiden. De Welsh Terrier kan het goed met kinderen vinden, zolang ze geen bezwaar hebben tegen een beetje ruw spel. De Welsh Terrier onderscheidt zich door zijn nieuwsgierige en speelse aard van andere hondenrassen. De Welsh Terrier moet zorgvuldig worden gesocialiseerd, om de angstige aanleg die bij sommigen optreedt, tegen te gaan. Deze honden gaan over het algemeen goed om met andere honden en dieren, maar sommigen zijn agressief tegenover ander honden of dieren. Vergeleken met ander langbenige terriŰrs, zijn de Welsh Terriers wat rustiger. Het kan moeilijk zijn om deze hond zindelijk te maken, vooral in het geval van teefjes. Zeer veel blaffen is ook een kenmerk van deze honden waar rekening mee moet worden gehouden. De Welsh Terrier is een enigszins territoriaal ras.

De Welsh Terrier moet af en toe worden geplukt om de fijne textuur en kleur van de vacht naar voren te brengen. Elektrisch knippen moet worden vermeden, omdat daardoor het haar op de rug zachter wordt. De Welsh Terrier moet over het algemeen drie keer per jaar getrimd worden, afhankelijk van de conditie van de vacht. Twee keer per week borstelen en kammen is meer dan voldoende om de dode haren uit de vacht te verwijderen. De Welsh Terrier moet maar zelden worden gewassen, omdat door het wassen de natuurlijke vetten uit de vacht worden verwijderd. De Welsh Terrier verliest weinig tot geen haren.

Terug

 

 (hondenras)

Welsh Terrier

Leeftijd: 14 jaar

Gewicht reu: 9 - 10 kg.
Gewicht teef: 9 - 10 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links