Rashonden Informatie


Cane Corso Italiano

Terug naar
het rassen-overzicht

De Cane Corso Italiano heeft zijn oorsprong in Italië en stamt rechtstreeks af van de oude Romeinse "Molossian". Deze hond is in Italië veelvuldig gebruikt als waakhond en voor de jacht. De naam Cane Corso is afgeleid van het Latijnse woord "cohors", dat "Beschermer" betekent.

De Cane Corso Italiano is een hond voor één baas. Deze hond is zeer trouw en gehoorzaam aan zijn eigenaar. De Cane Corso Italiano is ook een fantastische bewakingshond, die zeer beschermend van aard is. Deze hond zal zijn baas, diens bezittingen en diens familie tot elke prijs beschermen.

De Cane Corso Italiano is een intelligente hond. Deze hond beschikt over het vermogen om onderscheid te maken tussen vriend en vijand. Deze hond is makkelijk af te richten. Wel heeft deze hond vroege gehoorzaamheidstraining nodig en een zorgvuldige socialisatie. Een ervaren eigenaar kan het beste uit de Cane Corso Italiano halen. Een goed getrainde Cane Corso Italiano is een zeer fijne metgezel.

De Cane Corso Italiano is gewoonlijk zeer rustig en maakt alleen in vreemde situaties geluid. Ondanks zijn grote afmetingen, is deze hond atletisch. Deze hond is matig actief en gelijkmatig gehumeurd. Hoewel deze hond een grote hoeveelheid beweging buitenshuis nodig heeft, kan hij ook op een appartement leven.

De Cane Corso Italiano gaat over het algemeen goed om met kinderen. Deze hond heeft een zorgende aard, heeft snel de zwakke plekken van de kinderen door en zal de kinderen beschermen. De Cane Corso Italiano vindt het heerlijk om deel te nemen aan het spel van de kinderen en aan gezinsactiviteiten. De Cane Corso Italiano is gewoonlijk een vredelievende hond. Niettemin kan deze hond agressief zijn tegenover vreemden en andere honden.

Af en toe borstelen van de vacht is de enige verzorging die de Cane Corso Italiano nodig heeft. Deze hond verhaart licht.

De gemiddelde levensverwachting van een Cane Corso Italiano is 10 tot 11 jaar.

De Cane Corso Italiano is over het algemeen een gezonde hond, die geen aanleg heeft voor erfelijke ziektes. Wel komen de bot - en gewrichtsproblemen, die niet ongewoon zijn bij grote honden, ook bij de Cane Corso Italiano voor. Andere gezondheidsproblemen waar dit ras een aanleg toe heeft zijn elleboogdysplasie, maagtorsie en oogliddefecten.

Terug

 

 (hondenras)

Cane Corso Italiano

Leeftijd: 9 - 11 jaar

Gewicht reu: 42 - 50 kg.
Gewicht teef: 38 - 45 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links