Rashonden Informatie


Black-and-Tan Coonhound

Terug naar
het rassen-overzicht

De oorsprong van de Black and Tan Coonhound kan teruggevolgd worden tot bijna in de elfde eeuw. In de Verenigde Staten is de Black and Tan Coonhound ontwikkeld door het kruisen van de Bloedhond en de Foxhound. Dit ras bevat ook elementen van de Talbot Hound, die in Engeland voorkwam in de elfde eeuw. Deze hond is bij de American Kennel Club geregistreerd in 1945. De Black and Tan Coonhound werd gebruikt om te jagen op groter wild, zoals beren, opossums, herten en de bergleeuw. Gedurende de achttiende eeuw werd de Black and Tan Coonhound gebruikt door verkenners en Indianen jagers.

Ook de Black and Tan Coonhound heeft de juiste verzorging en voeding nodig om een lang en actief leven te kunnen leiden. En ook bij de Black and Tan Coonhound komen gezondheidsproblemen voor zoals heupdysplasie. Ander problemen die we bij de Black and Tan Coonhound tegenkomen zijn entropie en ectropie van de oogleden. Deze hond heeft een levensverwachting van 12 jaar.

De Black and Tan Coonhound heeft een gelijkmatige humeur en is een gepassioneerd werker. Deze intelligente en trouwe hond leert erg snel. De Black and Tan Coonhound is een waakzame en enthousiaste hond, die enigszins gereserveerd is naar vreemden. Deze hond houdt van menselijk gezelschap en heeft de neiging te gaan janken als hij teveel alleen wordt gelaten. De Black and Tan Coonhounds die voor de shows worden gebruikt zijn over het algemeen iets groter en kunnen iets minder energiek en belust op werken zijn. Deze hond heeft het sterke instinct om er vandoor te gaan om een of ander spoor te volgen. De Black and Tan Coonhound is een gehoorzame metgezel en hij brengt graag veel tijd buiten door. Deze hond is ook extravert en vriendelijk. Met zijn gelijkmatige humeur kan hij het goed vinden met kinderen. Ze zijn zachtaardig en luisteren goed naar hun baas. Deze hond heeft de vaardigheid om in nauwe samenwerking met andere honden te werken.

De Black and Tan Coonhound heeft een korte dichte vacht die af en toe geborsteld moet worden. Wel moeten de oren regelmatig worden schoongemaakt en de nagels geknipt.

Terug

 

Black-and-Tan Coonhound

Leeftijd: 11 - 12 jaar

Gewicht reu: 29 - 35 kg.
Gewicht teef: 25 - 30 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links