Rashonden Informatie


Canadese Eskimohond

Terug naar
het rassen-overzicht

De Eskimo hond is een van de oudste hondenrassen. De precieze oorsprong van dit ras is onbekend. Het is goed mogelijk dat dit ras is ontstaan uit de oude en wijd verbreide Duitse familie van de Spitsen. Er zijn aanwijzingen dat de Duitse landverhuizers een "White Spitz" hond mee hebben genomen naar de Verenigde Staten, zij gebruikten deze honden als waakhonden, huisdieren en circushonden.
Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de naam Eskimo hond. En versie is, dat de eerste personen die een dergelijke hond bij de UKC wilden laten registreren, lid waren de "American Eskimo" Kennel club en dat de naam "American Eskimo" vervolgens aan het ras is gegeven. Een andere versie is dat deze hond, bekend als "German Spitz" in zijn land van herkomst, de naam "American Eskimo" in 1917 heeft gekregen vanwege de slechte reputatie van de Duitsers tijdens de Eerste Wereld Oorlog. Pas in 1995 is de Eskimo hond formeel erkend door de American Kennel Club.

De Eskimo hond is een intelligente, alerte en vriendelijke hond, hoewel enigszins voorzichtig. Deze hond is noch verlegen noch agressief. De Eskimo hond is een ideale waakhond, omdat hij alleen blaft om op de aanwezigheid van een vreemden te attenderen. De Eskimo hond beschermt zijn huis en zijn familie zonder dat hij mensen zal bijten of aanvallen. Doordat deze hond graag zijn baas een plezier doet en zeer intelligent is, zal de Eskimo hond nieuwe taken snel oppikken.

De Eskimo hond heeft een gemiddelde levensverwachting van 15 jaar. Het is een gezond ras. Ogen en traanbuizen moeten regelmatig gecontroleerd worden. De dikke dubbele vacht moet goed schoon worden gehouden en vrij van vlooien, anders kan dit leiden tot dermatitis. Heupdysplasie en progressieve atrofie van het netvlies zijn gezondheidproblemen die men bij de Eskimo hond regelmatig ziet.

De dikke sneeuwwitte vacht is makkelijk te onderhouden. Borstel de vacht twee keer per week met een stevige borstel. De Eskimo hond verhaart gemiddeld. Tijdens de rui moet de vacht dagelijks worden geborsteld. Als de vacht vaak genoeg en op de juiste wijze wordt geborsteld, dan is hij makkelijk te onderhouden. Dit ras heeft een dubbele vacht, met dikke bovenharen over een katoenachtige ondervacht. Bij het borstelen moet de bovenvacht van de ondervacht worden gescheiden. Wanneer alleen de bovenvacht wordt geborsteld, dan zal de ondervacht vervilten. Gebruik om de andere dag een borstel en een metalen kam om vervilten te voorkomen. Dit ras heeft eens per maand een bad nodig. Er moet speciale aandacht worden besteed aan nagels en tanden. De nagels moeten regelmatig worden geknipt en de oren moeten worden schoongemaakt. Trimmen is alleen toegestaan om de voeten en de achterkanten van de benen bij te werken.

Terug

 

Canadese Eskimohond

Leeftijd: 12 - 13 jaar

Gewicht reu: 37 - 41 kg.
Gewicht teef: 34 - 38 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links