Rashonden Informatie


Zwarte Russische Terrier

Terug naar
het rassen-overzicht

De Zwarte Russische TerriŽr werd in de veertiger jaren van de twintigste eeuw door de Russische legerkennel "Red Star" ontwikkeld. De Russische fokkers hadden als doel het ontwikkelen van een massieve, robuuste en vurige all-round hond, die geschikt zou zijn voor hun specifieke taken. Er zijn ongeveer twintig hondenrassen gebruikt om de Zwarte Russische TerriŽr te ontwikkelen, waaronder de Grote Schnauzer, Rottweilers, de Airedale TerriŽr en de inheemse Moscow Retriever. In 1958 zijn de rasstandaards voor de Zwarte Russische TerriŽr gepubliceerd in "Regulations and Requirements for Training and Usage of Military Dogs.". Deze hond is in 1984 door de Federation Cynologique Internationale (FCI) erkend en heeft daar Standard nummer 327 gekregen. De Zwarte Russische TerriŽr is ook opgenomen bij de Foundation Stock Services (FSS) in maart 1996. Dit ras komt nu ook voor in de Baltische landen, de OekraÔne, SiberiŽ, Finland, Hongarije, TsjechiŽ en Slowakije en in de Verenigde Staten.

De Zwarte Russische TerriŽr heeft net als andere rassen de juiste verzorging en voeding nodig voor een optimaal gezond leven. Ook ontkomt dit ras niet aan gezondheidsproblemen, zo heeft de Zwarte Russische TerriŽr een aanleg voor heupdysplasie. De oren hebben speciale aandacht nodig, omdat ze gevoelig zijn voor oorontsteking. De levensverwachting voor de Zwarte Russische TerriŽr is 11 jaar.

De Zwarte Russische TerriŽr is een kalme, betrouwbare en moedige hond die is gefokt om te bewaken en te beschermen. Deze zeer intelligente hond is wantrouwig naar vreemden. Om hem in de goede richting te leiden moet de Zwarte Russische TerriŽr stevig aangepakt worden. Deze hond zoekt nauw contact met mensen, is enthousiast naar kinderen en ervan met ze te spelen. De Zwarte Russische TerriŽr heeft een sterk en evenwichtig karakter en zal vechten met andere honden vermijden. Toch kunnen ze niet samenleven met andere grote dominante honden. Deze vlugge leerlingen hebben plezier in het trainen. Deze speelse en zich aanpassende hond blaft alleen als het nodig is. De Zwarte Russische TerriŽr kan vreedzaam samenleven met andere dieren, zoals katten, paarden en konijnen.

De Zwarte Russische TerriŽr heeft een wanordelijke dubbele vacht die professionele verzorging vereist. Dit ras verhaart weinig.

Terug

 

Zwarte Russische Terrier

Leeftijd: 11 jaar

Gewicht reu: 40 - 55 kg.
Gewicht teef: 40 - 55 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links