Rashonden Informatie


Shiloh Shepherd

Terug naar
het rassen-overzicht

De Shiloh Shepherd is het geesteskind van fokker Tina Barber. In 1974 is zij begonnen het ras van de Duitse Herder in zijn oude glorie te herstellen. Ze heeft haar standaards gericht op groot formaat, intelligentie, goed temperament en gezonde heupen en daartoe heeft zij de Duitse Herder gekruist met de Giant Malamute. In 1990 heeft zij de naam van haar kennel veranderd in "Shiloh Shepherd".

De Shiloh Shepherd lijkt sterk op zijn voorvader de Duitse herder. De enige verschillen zijn dat de Shiloh Shepherd groter is, een beter temperament heeft en betere heupen heeft dan de Duitse Herder. De Shiloh Shepherd is een nieuweling binnen de hondenwereld en is nog relatief onbekend. Het is een fijne gezelschap hond. De Shiloh Shepherd is zeer intelligent, moedig en heeft zelfvertrouwen. Hij zal zijn familie beschermen. De Shiloh Shepherd is uitermate trouw en moedig en is daardoor een goede waakhond en bewakingshond. Hij is kalm en zelfverzekerd, maar niet vijandig. De Shiloh Shepherd heeft een haast menselijke intelligentie. Deze serieuze hond beschikt over een groot vermogen om te kunnen leren. De Shiloh Shepherd blijft graag dicht in de buurt van zijn familie. Het is belangrijk om deze hond van kleins af aan te trainen en te socialiseren met een vaste, doch liefhebbende hand. Anders kunnen deze honden wantrouwend of angstig worden en dan is het zeer moeilijk om met ze te leven. Vergeleken met de Duitse Herder heeft de Shiloh Shepherd een kalmere, zachtere en makkelijkere persoonlijkheid. De Shiloh Shepherd geeft een indruk van edelheid en intelligentie, die wijsheid en kracht doet vermoeden.

De Shiloh Shepherd heeft een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 14 jaar. Deze honden hebben een aanleg tot het krijgen van heupdysplasie, huidziekten, maagtorsie, aangeboren hartziekten, de ziekte van Von Willebrand, zenuwziekten en panoste´tis. Ook huidaandoeningen, auto-immuun problemen en spijsverteringsproblemen komen voor bij de Shiloh Shepherd .

De vacht van de Shiloh Shepherd komt voor in twee variŰteiten: glad en pluche. De pluche vacht moet regelmatig worden geborsteld om hem schoon en vrij van klitten te houden. De gladde vacht behoeft maar zeer weinig verzorging. De Shiloh Shepherd verhaart altijd enigszins en gaat ook zwaar in de rui. Een snelle dagelijkse borstelbeurt is voldoende. De Shiloh Shepherd hoeft maar zelden gebaad te worden, om het verlies van huidvetten te vermijden.

Terug

 

Shiloh Shepherd

Leeftijd: 12 jaar

Gewicht reu: 54 - 73 kg.
Gewicht teef: 46 - 64 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links