Rashonden Informatie


Berghond van de Maremmen en de Abruzzen

Terug naar
het rassen-overzicht

De Berghond van de Maremmen en de Abruzzen is ontstaan in Italië. Oorspronkelijk waren er twee verschillende rassen, de Maremmano en de Abruzzese. In de vijftiger jaren van de twintigste eeuw werden deze twee rassen officieel als één enkel ras erkend en werd het ras de Berghond van de Maremmen en de Abruzzen ofwel "Maremmano-Abruzzese" genoemd. De Berghond van de Maremmen en de Abruzzen is waarschijnlijk een naaste verwant van de grote witte Oosterse schaapshonden die zich vele eeuwen geleden geleidelijk verspreidden over Europa. De voorouders van deze Berghond worden gevonden onder de Kuvac uit Slowakije, de Karabash en de Akbash schaapshonden uit Turkije, de Kuvasz en de Komondor uit Hongarije en de Pyrenean Mountain Dog uit Frankrijk. De tegenwoordige Berghond van de Maremmen en de Abruzzen is kleiner dan de andere kudde bewakers.

De Berghond van de Maremmen en de Abruzzen is over het algemeen een gezond ras. Sommige lijnen van dit ras kunnen heupdysplasie ontwikkelen en oogziekten. Net als alle andere hondenrassen heeft deze hond de juiste verzorging en toezicht van de dierenarts nodig.

De gemiddelde levensverwachting van deze Berghond ligt tussen de 11 en de 13 jaar. Een uitgebalanceerd dieet en regelmatige verzorging zullen tot een lang en gezond leven bijdragen.

Het is een onbevreesd, intelligent en stoer ras. Deze honden zijn goed gebalanceerde kuddebewakers. Het is een vastbesloten en betrouwbare hond en hij is een uitstekende bewakingshond en een fantastische waakhond. Deze honden zijn niet perfect geschikt voor de gehoorzaamheidstraining, omdat deze hond een bevel waarvan hij het nut niet inziet, niet op zal volgen. Consequent africhten en behandelen zijn een voorwaarde bij de Berghond van de Maremmen en de Abruzzen . Dit ras is uitstekend geschikt voor en attent tegenover kinderen. Tegenover vreemden kan hij gereserveerd zijn. Hij gaat goed om met andere honden en dieren. Wanneer deze hond aan het bewaken is, is hij destructief ten opzichte van indringers. Het is een onafhankelijk ras. De Berghond van de Maremmen en de Abruzzen is een uitstekende metgezel. Deze honden verdedigen zowel hun huis als hun eigenaar.

De Berghond van de Maremmen en de Abruzzen heeft een vacht die geschikt is voor alle weertypen. De vacht moet regelmatig en grondig worden geborsteld om alle dode en losse haren te verwijderen. Gebruik bij deze honden alleen droog shampoo als het nodig is. Baden zal de ondervacht van deze hond beschadigen. In de rui heeft de vacht extra verzorging nodig.

Terug

 

 (hondenras)

Berghond van de Maremmen en de Abruzzen

Leeftijd: 10 - 12 jaar

Gewicht reu: 30 - 45 kg.
Gewicht teef: 30 - 45 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links