Rashonden Informatie


Duitse Staande Hond - Draadhaar

Terug naar
het rassen-overzicht

Aan het begin van de twintigste eeuw hebben Duitse fokkers de Duitse Pointer met vele andere rassen gekruist, waarschijnlijk met de Wirehaired Griffon, Poedel-Pointer mixen, de Foxhound en de Bloedhond. De Duitse Staande Draadhaar was het resultaat van dit kruisingsprogramma. Deze hond is zowel een veelzijdige jager als een gundog die geschikt is voor alle doeleinden.

De Duitse Staande Draadhaar is over het algemeen een gezond ras. Toch zijn sommige lijnen bevattelijk voor heupdysplasie, genetische oogziektes, oorinfecties en huidkanker. Net als alle andere honden heeft de Duitse Staande Draadhaar de juiste verzorging nodig en controles door de dierenarts.

De normale levensverwachting voor de Duitse Staande Draadhaar ligt tussen de 12 en de 15 jaar. Een goed gebalanceerd dieet en regelmatige beweging dragen bij tot een lang en gezond leven.

De Duitse Staande Draadhaar is een aanhankelijke, uitermate levendige en intelligente hond. Honden van dit ras zijn ook bijzonder trouw en beschermend tegenover hun eigenaar en hun gezinsleden. Ze zijn perfecte gezinshonden en houden er van om altijd in de buurt van hun gezinsleden te zijn. Deze honden houden er niet van om van hun gezin ge´soleerd te worden. Dit ras doet het goed met oudere kinderen. Om deze hond binnenshuis rustig en gehoorzaam te laten zijn is het nodig om hem zorgvuldig te socialiseren en af te richten. Wanneer de Duitse Draadharige Pointer vanaf dat hij een puppy is bij andere honden en dieren wordt ge´ntroduceerd, dan zal hij goed met deze dieren omgaan. Toch moet de Duitse Staande Draadhaar in de aanwezigheid van andere dieren in de gaten worden gehouden, vanwege zijn jachtinstinct. Regelmatige en voldoende beweging zijn noodzakelijk om deze honden rustig te houden, omdat van sommige van hen bekend is dat ze angstig en destructief zijn geworden.

De Duitse Staande Draadhaar heeft een harde, draadharige en weerbestendige vacht. Deze vacht moet minstens twee keer per week met een stevige borstel geborsteld worden. Enig plukken is noodzakelijk. Afhankelijk van de conditie van de vacht moet de vacht met de hand geplukt worden. Baad deDuitse Staande Draadhaar alleen als het echt nodig is. De oren moeten regelmatig worden gecontroleerd. Deze hond verhaart gemiddeld.

Terug

 

 (hondenras)

Duitse Staande Hond - Draadhaar

Leeftijd: 12 - 14 jaar

Gewicht reu: 20 - 35 kg.
Gewicht teef: 20 - 35 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links