Rashonden Informatie


Franse Bulldog

Terug naar
het rassen-overzicht

Hoewel Franse fokkers het tegendeel beweren, wordt aangenomen dat de Franse Bulldog oorspronkelijk in Engeland is ontwikkeld. Dit ras is de miniatuur versie van de Engelse Bulldog. Enkele van deze honden zijn rond 1860 door Franse fokkers geïmporteerd en gekruist met Franse Terriërs. Dit nieuwe ras heeft de naam Franse Bulldog gekregen. De Engelsen waren niet gelukkig met deze naam voor het nieuwe ras, omdat de Bulldog oorspronkelijk een Engels ras is en omdat deze hond het symbool was voor de Engelse cultuur. Toch heeft Groot Brittanië de registratie van dit ras in 1912 erkend. De Franse Bulldog is voor het eerst door de AKC geregistreerd in 1898.
De Franse Bulldog vertoont vele van de kenmerken van zijn grotere verwanten, zoals een laag zwaartepunt, zware botten, een gespierd lichaam en een vierkant hoofd. De bewegingen van de Franse Bulldog daarentegen zijn sneller vergeleken met die van de Bulldog. Deze hond beweegt zich vrij, met gedrevenheid en bereik.
De Franse Bulldog behoeft weinig verzorging. De tanden en de nagels moeten regelmatig verzorgd worden en de vacht moet regelmatig worden geborsteld. Het is vaak voldoende om de vacht met een ruwe doek af te wrijven. De Franse Bulldog verhaart gemiddeld. Dit ras heeft niet veel beweging nodig.

De Franse Bulldog geeft de voorkeur aan een koel klimaat en is gevoelig voor temperatuur. Deze honden hebben geen tuin nodig om actief te zijn en zijn geschikt om op een appartement te worden gehouden. Het zijn schone en makkelijke honden. Deze hond is ook een zeer goede muizenjager.

De Franse Bulldog is een trouwe en moedige hond. Hij houdt vooral van één op één relaties. Deze hond is zeer aanhankelijk, speels en gelukkig in het gezelschap van kinderen. Het is een zeer goed gehumeurde hond en hij doet het goed met andere dieren. Alles bij elkaar is de Franse Bulldog een uitstekende gezinshond.
De gemiddelde levensverwachting van de Franse Bulldog is 10 tot 14 jaar.

Deze honden hebben een aanleg tot het krijgen van oogproblemen en ademhalingsproblemen. Ook hebben ze een grotere kans om overgewicht te krijgen en kunnen ze vervolgens ademhalingsproblemen ontwikkelen door de gezwollen buik. De Franse Bulldog heeft de neiging om te snurken, piepend adem te halen en winderig te zijn vanwege zijn korte neus. De gevoeligheid voor temperatuur maakt de hond gevoelig voor een beroerte door de hitte, huidproblemen en oogbeschadigingen.

Terug

 

 (hondenras)

Franse Bulldog

Leeftijd: 11 - 12 jaar

Gewicht reu: 12 - 15 kg.
Gewicht teef: 8 - 11 kg.

 

Rasvereniging

Fokkers

Links